Program za izvršenje i privredno zakonodavstvo

Stavi na papir

Program za izvršenje i privredno zakonodavstvo (CLE) ima za cilj da razvije „kulturu ugovora“ na Kosovu, mada je preko svoje kampanje „Stavi na papir“ koja cilja na kosovske biznise i institucije sa idejom da podigne nivo svesti o važnosti pisanih ugovora i o njihovoj koristi.

Moderne poslovne prakse zahtevaju široku upotrebu pisanih ugovora. Program USAID-aza izvršenje i privredno zakonodavstvo (CLE)radi zajedno sa lokalnim institucijama na poboljšanju sredstava i mehanizama za izvršenje obaveza i ugovora na Kosovu. Program promoviše razvoj „kulture ugovora“ na Kosovu kroz poboljšano zakonodavstvo, unapređene veštine u pravnoj profesiji i moderne poslovne prakse za komercijalne transakcije i ugovore, koje obuhvataju razvoj i izradu standardnih obrazaca ugovora za uobičajene transakcije, sa dodatnim napomenama o korišćenju i komentarima.

  • The USAID Contract Law Enforcement Program (CLE) expanded its Put it on Paper Campaign to university students and held two roundtables with law and economic students from ILIRIA College and University of Business and Technology (UBT)

    During the roundtables the participants learned about the importance and benefits of using written contracts, how the private enforcement system operates, and using mediation to...čitaj više
  • Preuzmi

    Stavi na papir: Važnost ugovora u pisanom obliku